Kos pos Mahal?Betul ke mahal tuan/puan? Jom kita membaca

Assalam dan selamat sejahtera, hari ini bertarikh 24 May 2020 adalah hari pertama Syawal di mana tahun Covid-19 yang masih lagi merisaukan dalam Malaysia , Indonesia , Singapore dan Seluruh dunia..

Okay tanpa berlengah admin nak cerita sikit berkenanan kadar kos pos yang tertera dalam website Tolongbeli.com.my ini.. Alhamdulillah penerimaan dan response dari customer-customer adalah sangat baik sama ada yang menggunakan servis kami atau yang sekadar bertanya sahaja..

Apa yang admn perhatikan banyak antara pelanggan admin sama ada dari indonesia ataupun dari Malaysia rata-rata memang hendak sangat membeli di negara seberang. Akan tetapi perkara yang membatalkan dan mengejutkan mereka adalah kos postage yang “tinggi” hurmm betul ke tinggi tuan puan?

Okay seperti yang anda tahu admin menggunakan perkidmatan POS Udara sebagai medium penghantaran parce, dokumen dan sebagainya.. Untuk kos pos udara adalah sangat tinggi tuan-puan admin sertakan contoh dibawah dan boleh bandingkan kadar yang admin berikan.

Sebagai contoh admin ambil kadar syarikat POS INDONESIA . Gambar pertama ini menunjukkan kos pos bagi 1KG barang dengan volumetric 1KG

RP352,807 bersamaan RM103 bagi package EMS

dan RP2,984,566 Bersamaan RM874.33 bagi package Pos Ekspor.

Sedangkan kadar pos yang admin tawarkan adalah RM45/kg/Vol nampak tak betapa rendahnya kos pos yang admin berikan.

Oleh Kerana itu admin harap info ini dapat difahami dan diteliti sebelum ada membuat sebarang spekulasi. Jika ada pertanyaan boleh pm admin di wasap ataupun jika tuan puan hendak membuat kiraan estimate bolehlah pergi kebahagian calculator kami, tetapi ingat calculator ini adalah estimate sahaja jika ukuran tuan-puan 100% tepat maka maka kiraan tidak akan lari. Jadi apa2 pun estimate dulu berat dan packaging tuan puan supaya tidak terkejut dgn kos pos yang setelah ditimbang. Sebarang harga akan admin update dari semasa ke semasa inshaallah masih dalam penjimatan yang optimum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

©Hak Cipta Tolongbeli

PENGUMUMAN

ORDER BOLEH DI BUAT SEPERTI BIASA

Pos udara berjalan seperti biasa.

BUAT MASA SEKARANG WAREHOUSE PUSAT BELUM DI BUKA. JIKA HENDAK POS BARANG SILA PILIH SAMA ADA UDARA ATAU LAUT MAKLUMKAN PADA ADMIN   

“ETA untuk process handling 7 hari”

 

Kemaskini:  2/MAY/2023