Kini Malaysia Boleh Membeli Di Tokopedia, Bukalapak, Shopee Indo dan Sebagainya.

Platform eCommerce Indonesia kini mengembangkan 4 juta penjual hanya di dalam platform Bukalapak banyak bukan jumlahnya? (penjual di BukaLapak) tidak pos keluar dari Indonesia, Malaysia antara negara yang sangat aktif dalam jual beli online, dan kami anggarkan mungkin 10% dari rakyat Malaysia hendak berbelanja di platform eCommerce Indonesia tetapi tidak kesampaian kerana kekangan process pembayaran dan juga Indonesia tidak pos keluar dari negeranya.

Tokopidea dan Bukalapak menjadi platform untuk penjual indonesia yang hanya boleh pos secara domestik di negara mereja. Tanpa di sangka Bukalapak telah anjurkan bukaglobal sekaligus membenarkan pelangan dari Malaysia bebelanja produk dari Indonesia siap pos terus. Tetapi untuk barangan yang dibenarkan adalah dalam jumlah yang sangat sedikit mungkin tidak sampai 1% yang ada di dalam bukalapak.

Melihat dari perkara ini Kami mendapat penyelesaian untuk beli barang dari Indonesia , Maka lahirlah Tolongbeli.com.my sebagai medium untuk pembelian dari Indonesia dan pos terus Ke Malaysia.

beli barang dari indonesia

Pelawat di Malaysia sudah boleh mebeli barang di Bukalapak mahupun tokopidea dan sebagainya dengan menggunakan khidmat kami yang yang telus dan juga kadar processing fees yang rendah.

Cara pelanggan dari Malaysia beli barang adalah sangat mudah, dimana mereka hanya perlu browsing listing barang yang mereka inginkan sama ada Bukalapak, toko pidea mahupun shopee indonesia. Pelanggan hanya perlu berikan Link dan berikan kepada kami dan berikan sedikit sebanyak info tentang item yang hendak dibeli (ukuran , berat dan kuantiti)

Setelah mendapat persetujuan kami akan berikan harga termasuk upah tolong beli dan upah pos. Seterusnya boleh teruskan untuk pembayaran harga barang. Produk yang telah dibeli akan di pos ke partnership warehouse kami dan akan di timbang bagi semakan jika ringan maka akan dikurangkan kos, jika berat dan besar maka kos akan di kira semula kalau perlu.

Selepas semunya selesai maka pesanan anda akan di pos ke Malaysia dalam 1-2 hari bekrja dan jadi jangka akan tiba dalam 3 hari waktu bkerja. pantas bukan? Oh ye sama juga dengan pelawat dari indonesia juga boleh menggunakan servis dari kami process pun sama.

Semoga artikel ini dapat menerangkan sedikit sebanyak tetang servis kami

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Customer yang belum menerima parcel sila wasap kami.

Updated:  3/6/2021

wasap
1
Wasap kami
Hai nak kami tolong beli barang Indonesia? wasap kami jer