Telekung Bandung

Asal telekung berasal dari negara Arab. Ia digunakan oleh wanita Islam untuk menutup aurat ketika menunaikan solat atau di tempat ibadat. Namun seiring dengan peredaran zaman, penggunaan telekung semakin meluas dan digunakan oleh muslimah di seluruh dunia. Di Indonesia telekung di sebut juga sebagai mukena.

Telekung Bandung merupakan sejenis telekung yang terkenal dengan kualiti yang baik dan harga yang berpatutan. Kelebihan telekung Bandung termasuklah material yang digunakan iaitu cotton yang lembut dan sejuk serta tidak panas apabila digunakan. Selain itu, telekung Bandung juga mempunyai reka bentuk yang cantik dan moden.

Harga telekung Bandung berbeza-beza, bergantung pada kualiti dan model yang dipilih. Namun secara umumnya harga telekung Bandung boleh dikatakan agak berpatutan dan bersesuaian dengan kualiti yang ditawarkan.

Reka bentuk telekung Bandung juga sangat pelbagai, dari model yang ringkas sehinggalah yang lebih elegan dan moden. Banyak pilihan warna dan motif disediakan supaya boleh disesuaikan mengikut citarasa individu. Beberapa model telekung bandung juga menggunakan aplikasi sulaman untuk memberikan kesan yang lebih cantik dan anggun.

Tidak lupa juga ramai penggemar dari Malaysia yang sering mencari produk Indonesia sama ada untuk di jual semula atau untuk pemakian sendiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

©Hak Cipta Tolongbeli

PENGUMUMAN

ORDER BOLEH DI BUAT SEPERTI BIASA

Pos udara berjalan seperti biasa.

BUAT MASA SEKARANG WAREHOUSE PUSAT BELUM DI BUKA. JIKA HENDAK POS BARANG SILA PILIH SAMA ADA UDARA ATAU LAUT MAKLUMKAN PADA ADMIN   

“ETA untuk process handling 7 hari”

 

Kemaskini:  2/MAY/2023