Tokopedia Indonesia Sudah Ada Di Malaysia?

Hi selamat datang ke website TolongBeli, kedatangan anda di sini mungkin tidak lain ingin mengetahui cara berbelanja di tokopedia dan pos ke Malaysia betul?

Untuk yang baru mengenali TolongBeli kami adalah provider yang menyediakan servis pembelian barang dari Indonesia marketplace, marketplace yang kami support adalah dari Tokopedia, Bukalapak, Shopee Indonesia, Lazada Indonesai, Blibli dan sebagainya yang berasal dari Indonesia.

Seperti yang mungkin anda tertanya-tanya adakah wujudTokopedia Indonesia di Malaysia? Jawapnya tidak ada sama sekali. Ini kerana Tokopedia tidak mempunyai syarikat di Malaysia dan tidak menyediakan pembayaran untuk orang luar dari Indonesia serta tidak menyediakan postage luar dari Indonesia.

Tetapi anda tidak perlu risau kerana kami TolongBeli menyediakan servis pembayaran ke Tokopedia serta menyediakan khidmat pos semula ke Malaysia.

Menggunakan servis yang kami sediakan adalah sangat mudah tidak rumit pun…

Step pertama adalah berikan kami link item. Bagaimana nak cari link item? layari ke tokopedia.com boleh menggunakan browser google chrome atau app tokopedia itu sendiri.

Share link item Tokopedia

Cari item yang anda hendak beli kemudian tekan kepada item yang anda berminat contoh seperti gambar dibawah

Buka apa2 web browser (biasanya google chrome dan safari) kemudian typekan Tokopedia.com tekan enter atau search

Setelah masuk kedalam tokopedia kita cari item yang kita nak beli , sebagai contoh kami nak cari item SHELL SF90

Setelah itu akan keluar pelbagai hasil carian jadi pilih nak yang mana satu

Kami pilih iklan ini untuk dibeli, kemudian kami cari butang yang di tanda merah dan tekan butang tersebut untuk share/ kongsi link item.

Setelah itu akan keluar pelbagai medium untuk share link item, kemudian tekan logo whatsapp dan pilih kontak whatsapp kami, dan anda telah pun selesai share link item kepada kami.

Setelah itu kami bantu buatkan pengiraan harga barang berapa perlu bayar. Untuk kos pos ke malaysia bergantung pada size bungkusan dan berat kiraan yang besar akan di kira untuk jadi kos pos.

Untuk kira harga barang ada di bahagian kalkulator untuk estimate/anggar kos pos ke Malaysia .Untuk lain lain soalan lazim boleh refer disini ya atau pun boleh whatsapp kami terus ditalian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

©Hak Cipta Tolongbeli

PENGUMUMAN

ORDER BOLEH DI BUAT SEPERTI BIASA

Pos udara berjalan seperti biasa.

BUAT MASA SEKARANG WAREHOUSE PUSAT BELUM DI BUKA. JIKA HENDAK POS BARANG SILA PILIH SAMA ADA UDARA ATAU LAUT MAKLUMKAN PADA ADMIN   

“ETA untuk process handling 7 hari”

 

Kemaskini:  2/MAY/2023