Kini Malaysia Boleh Membeli Di Tokopedia, Shopee Indo dan Sebagainya.

Platform eCommerce Indonesia kini mengembangkan 11 juta penjual hanya di dalam platform Bukalapak banyak bukan jumlahnya? (penjual di BukaLapak) tidak pos keluar dari Indonesia, Malaysia antara negara yang sangat aktif dalam jual beli online, dan kami anggarkan mungkin 10% dari rakyat Malaysia hendak berbelanja di platform eCommerce Indonesia tetapi tidak kesampaian kerana kekangan process pembayaran dan juga Indonesia tidak pos keluar dari negaranya.

Tokopedia dan Bukalapak menjadi platform untuk penjual indonesia yang hanya boleh pos secara domestik di negara mereka. Tanpa di sangka Bukalapak telah anjurkan bukaglobal sekaligus membenarkan pelangan dari Malaysia berbelanja produk dari Indonesia siap pos terus. Tetapi untuk barangan yang dibenarkan adalah dalam jumlah yang sangat sedikit mungkin tidak sampai 1% yang ada di dalam bukalapak.

Melihat dari perkara ini Kami mendapat penyelesaian untuk beli barang dari Indonesia, Maka lahirlah Tolongbeli.com.my sebagai medium untuk pembelian dari Indonesia dan pos terus Ke Malaysia.

Apa kata customer kami

Pelawat di Malaysia sudah boleh membeli barang di Bukalapak mahupun Tokopedia dan sebagainya dengan menggunakan khidmat kami yang yang telus dan juga kadar processing fees yang rendah.

Cara pelanggan dari Malaysia beli barang adalah sangat mudah, dimana mereka hanya perlu browsing listing barang yang mereka inginkan sama ada Bukalapak, “Tokopedia” mahupun “Shopee Indonesia”. Pelanggan hanya perlu berikan link dan berikan kepada kami dan berikan sedikit sebanyak info tentang item yang hendak dibeli (ukuran , berat dan kuantiti)

Setelah mendapat persetujuan kami akan berikan harga termasuk upah tolong beli dan upah pos. Seterusnya boleh teruskan untuk pembayaran harga barang. Produk yang telah dibeli akan di pos ke partnership warehouse kami dan akan di timbang bagi semakan jika ringan maka akan dikurangkan kos, jika berat dan besar maka kos akan di kira semula kalau perlu.

Selepas semunya selesai maka pesanan anda akan di pos ke Malaysia dalam 1-2 hari berkerja dan jadi jangka akan tiba dalam 3-10 hari waktu berkerja jika menggunakan pos udara! Pantas bukan? Oh ye sama juga dengan pelawat dari indonesia juga boleh menggunakan servis dari kami process pun sama.

Semoga artikel ini dapat menerangkan sedikit sebanyak tetang servis kam

Tolongbeli Testimoni
Tolongbeli Testimoni
Tolongbeli Testimoni 48
Tolongbeli Testimoni 37

2 comments

  1. I need to buy an item at Tokopedia and deliver to Malaysia – Penang
    kindly advise the courier charges

    1. Hi sila refer pada penulisan ini untuk cara kira-kira. Kos pos bergantung pada size dan berat bungkusan.

      https://tolongbeli.com.my/2020/06/22/cara-menggunakan-forwarder-dari-indonesia-ke-malaysia/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

©Hak Cipta Tolongbeli

PENGUMUMAN

ORDER BOLEH DI BUAT SEPERTI BIASA

Pos udara berjalan seperti biasa.

BUAT MASA SEKARANG WAREHOUSE PUSAT BELUM DI BUKA. JIKA HENDAK POS BARANG SILA PILIH SAMA ADA UDARA ATAU LAUT MAKLUMKAN PADA ADMIN   

“ETA untuk process handling 7 hari”

 

Kemaskini:  2/MAY/2023